Vliegtuig

Parijs bezoeken kan ook vlot met het vliegtuig. Je landt in Paris-Charles de Gaulle, de grote luchthaven van Parijs. Vandaar is het wel nodig dat je met de RER naar het centrum reist. De RER is een soort express treinverbinding naar het centrum. Maar het is niet zo evident om met je volgeladen bagage op de RER te springen. Je loopt er immers in de kijker voor pick-pockets. Een beter alternatief is om na je vlucht een taxi te nemen naar het centrum.


Grotere kaart weergeven

Wanneer je goedkope vliegtuigtickets kan vinden naar Parijs, hou er dan rekening mee dat je misschien met de trein goedkoper uit bent. Wanneer je met het vliegtuig gaat hou dan zeker rekening met de verborgen extra kosten zoals trein of taxi naar het centrum van Parijs.

Een extra nadeel van een trip met het vliegtuig is dat je ook rekening moet houden met boarden. De vliegreis is vrij kort, maar je moet minstens een uur op voorhand op het vliegveld zijn, wachten op de baggage, reisdocumenten...

Hou er dus rekening mee dat de flink kortere reistijd van het vliegtuig niet opweegt tegen de voordelen die de trein biedt.

Wil je een citytrip maken naar Parijs? Dan overweeg je misschien beter om de trein te nemen in plaats van het vliegtuig. De reistijd van het vliegtuig weegt totaal niet op tegen de voordelen die de Thalys en de TGV te bieden hebben.