Trein

Goedkoop naar Parijs reizen kan het gemakkelijkste met de trein. Wanneer je aankomt in de stad kom je steeds aan in de Gare du Nord. Het is gelegen binnen het centrum van Parijs. Wanneer je met de trein gaat naar, kies dan een hotel dat vlot te bereiken is vanuit het station.


Grotere kaart weergeven

Er staan steeds taxi's klaar voor je vanuit het station naar je hotel te brengen, maar dit kan snel een dure aangelegenheid worden. Je kan ook je hotel kiezen dichtbij een metrostation, maar de metro in Parijs staat bekend voor zijn gauwdieven. Een hotel op wandelafstand is ideaal, zo hoef je geen taxi te betalen, en moet je met je spullen niet op de metro.

Je kan zowel met de Thalys als met de TGV naar Parijs reizen. Hieronder een overzicht van de beide reisformules.

Thalys

Parijs is zeer vlot te bereiken met de trein. Je kan vanaf elk groot Belgisch en Nederlands station tickets boeken voor de Thalys.

Vanuit BelgiŽ kan je de Thalys nemen vanuit Oostende, Brugge, Gent, Antwerpen, Brussel-Zuid, Charleroi, Bergen, Namen, Luik en Aix-La-Chapelle.

Wil  je vanuit Nederland met de Thalys reizen, dan kan je de Thalys nemen in Amsterdam, Schiphol, Den Haag en Rotterdam.

Vanuit Duitsland kan je de Thalys nemen in Keulen.

Afhankelijk van je gekozen reisroute rijdt de Thalys eerst verder naar Brussel-Zuid waarna hij zijn tocht aanvat naar Parijs.

Regelmatig zijn er promoties te vinden voor goedkope Thalys tickets, hou verschillende websites in het oog, en reserveer tijdig. Hoe vroeger je reserveert, hoe goedkoper je tickets.

Er zijn veel goedkope Thalys tickets beschikbaar naar Parijs, en bovendien zijn er regelmatig dumpacties. Je moet wel zelf deze tickets vinden, dus het loont zeker de moeite om verschillende reisdata en vertrekuren met elkaar te vergelijken.

Meer info

http://www.thalys.com

 

TGV

Je kan ook met de TGV naar Parijs reizen. TGV is een dochterbedrijf van de Franse spoorweg en is een concurrent van de Thalys. De tickets voor de TGV kan je boeken via de website of in elk Belgisch spoorwegstation.

De TGV kan je enkel nemen vanuit Brussel-Zuid, en niet zoals bij de Thalys vanuit elk groot station. De TGV rijdt verschillende keren per dag tussen Brussel-Zuid en Paris Gare du Nord.

Het loont zeker de moeite om op zoek te gaan naar speciale TGV formules. Door verschillende uren en data te vergelijken kan je mooie promoties vinden waardoor je goedkoper kan reizen.

Meer info

http://www.tgv.com/

Door verschillende vertrektijden en data te combineren kan je zowel met beide maatschappijen vrij goedkoop richting Parijs reizen met de trein. Kijk en vergelijk, je kan er zeker je voordeel mee doen! Je kan ook een kijkje nemen op TGV-europe.com, deze site geeft nog meer mogelijkheden om prijzen te vergelijken.