Louvre

Het Louvre is het meest complete en meest prestigieuze kunstmuseum ter wereld. Hier hangen de meest wereldbekende werken tentoongesteld, en is zeker een bezoek waard!

Oorspronkelijk was het gebouw een kasteel, maar doorheen de eeuwen werden er talrijke verbouwingen aan het Louvre uitgevoerd, en langzaam verloor het de functie als kasteel. Karel V gaf als opdracht in het gebouw 12000 manuscripten te bewaren uit de Koninklijke collectie.

Na de Franse revolutie besloot men om het gebouw definitief te gebruiken als schatkamer van de Franse kunst omdat ze niet zou verloren gaan.

Toch wordt het gebouw vaak verbouwd, gerestaureerd, afgebroken en heropgebouwd. Sommige van de kunstwerken uit het Louvre werden tijdens de tweede wereldoorlog geevaccueerd uit angst om in handen te vallen van Nazi Duitsland. De laatste grote verbouwing aan het Louvre dateert van 1981.

In het Louvre zijn verschillende wereldberoemde werken te bewonderen, maar de belangrijkste is ongetwijfeld de Mona Lisa en de Venus van Milo.

Het Louvre is een imposant museum in het centrum van Parijs, en bestaat uit verschillende vleugels. Om het museum volledig te bezoeken trek je best een volledige dag uit.

Toegangsprijzen
8,50

Ligging


Grotere kaart weergeven